Statistics test | Statistics homework help Assignment

Statistics test | Statistics homework help

  

MIAMI DADE COLLEGE: STA 2023 – Statistical Methods

  

Use the following distribution to answer questions 3 and 4.

1) What is the total area under the curve?

A) 1   B) 3   C) 2500   D) 3000

2) What is the mean?

A) 1   B) 3   C) 2500   D) 3000

· Find the area under the standard normal distribution curve.

3) Between z = 0 and z = .75

A).07734   B) .7734   C) .2734   D) 27.34

4) To the left of z = -1.39

A) 8.23   B) .0082   C) .82   D) .0823

5) To the left of z = 1.23

A) .8907   B) .1093   C)  .2266   D) 89.07

6) To the right of z = 1.23

A) .8907   B) .1093   C)  .2266   D) 89.07

7) Between z = – 0.75 and  z = 1.23

A) .8907   B) .1093   C)  .2266   D) .6641

· The average credit card debt for college seniors is $3262. If the debt is normally distributed with a standard deviation of $1100. Find these probabilities.

8) That the senior owes at least $1000

A).9803    B) 9.803   C) -2.06   D) .0206

9) That the senior owes more than $4000

A) .7486   B) .1486   C) .2514   D) 51.40

10) To qualify for a police academy, candidates must score in the top 10% on a general abilities test. The test has a mean of 200 and a standard deviation of 20. Find the lowest possible score to qualify. Assume the test scores are normally distributed.

A) 226   B) 1.28   C) 90%   D) 200

· The average credit card debt for college seniors is $3173. If the debt is normally distributed with a standard deviation of $1120. Find these probabilities.

11) What is the probability that a randomly selected undergraduate has a credit balance less than $2700?

A) -0.42   B) -2.11   C) .3372   D) .0174

12) You randomly select undergraduate. What is the probability that their mean balance less than $2700?

A) -0.42   B) -2.11   C) .3372   D) .0174

13) In a binomial experiment. N= 45, p = .47, and q = 0.53. Find the mean?

A) 21.15   B) 23.85   C) 3.35   D) 4.6

14) In a binomial experiment. N= 45, p = .47, and q = 0.53. Find the standard deviation?

A) 21.15   B) 23.85   C) 3.35   D) 4.6

15) In a recent study of 35 ninth-grade students, the mean number of hours per week that they played video games was 16.6. The standard deviation of the population was 2.8. Find the 95 % confidence interval of the mean of the time playing video games. 

A) (157, 175)   B) (15.7, 17.5)   C) (-15.7, -17.5)   D) (1.57, 1.75)

16) A scientist wishes to estimate the average depth of a river. He wants to be 99% confident that the estimate is accurate within 2 feet. From a previous study, the standard deviation of the depths measured was 4.33 feet. Find the Minimum Sample Size Needed for an Interval Estimate of the POPULATION MEAN

A) 21.2  B) 32  C) .32  D) 25

17)  Ten randomly selected people were asked how long thy sept at night. The mean time was 7.1 hours, and the standard deviation was 0.78 hours. Find the 95% confidence interval of the meantime. Assume the variable is normally distributed

A) (157, 175)  B) (15.7, 17.5)  C) (65.4, 76.6)  D) (6.54, 7.66)

18) A survey of 1500 adults found that 39% said that they would take more vacations this year than last year. Find the 95% confidence interval for the true proportion of adults who said that they will travel more this year.

A) – .365<P<-.415   B) .365<P<.415   C) 3.65<P<4.15   D) 36.5<P<41.5

19) A researcher wishes to estimate with 95% confidence, the proportion of the people who own a home computer. A previous study shows that 40% of the interviewed had a computer at home. The researcher wishes to be accurate within 2% of the true proportion. Find the minimum sample size necessary?

A) 1.96   B) 2305   C) 1305   D) 23.04 

DO YOU NEED HELP WITH THIS ASSIGNMENT?

Whether you need help writing your paper, or doing a PowerPoint presentation, final exam, discussion question, or lab, Here at Homework nerds we can help. Just click on the below order now button, and let us take care of all your academic needs.

CUVIE AIR disposable
CUVIE AIR disposable

The Strawberry Watermelon Cuvie Air offers a unique mix of strawberries and the juicy California watermelon flavor. Giving you the sweetest and most delicious fruit flavor you can imagine. Whereas, The Strawberry mango Cuvie AIR by HQD offers vapors around the globe. A  tropical flair and rejuvenating taste by mixing and combining fresh mango taste with icy strawberries. If you were looking for an ultimate refreshment then SKY MINT AIR CUVIE is a must to try. but if you were looking for a tropical coconut flavor then the Strawberry Coconut Cuvie Air is your best choice. This flavor mix two fruit-filled tastes for which we know and love. Finally, if you love the taste of Kiwi and Lemonade this CUVIE AIR has a nice flavor for you to try. But if you like chocolates, then you must try the Frozen Choco HQD CUVIE AIR. The device comes with amazing flavors such as BLACK ICE -CUVIE AIR. This flavor combines blackberries and cold menthol to give you refresh you in every way. Is an innovative blend of flavors that will make your palate feel wild with excitement. On the other hand, Grapey Cuvie Air has mixed an amazing fresh grape flavor with sugar. Which will give you unlimited pleasure. The Blueberry Lemonade Cuvie Air takes everyone’s favorite summertime beverage and upgrades it with fresh Lemon and crispy blueberries.